Veeran Halo

Kuva: Veera Välimäki

Etappi 5 lähestyy maalia. Halon äiti Veera Välimäki on maamme suosituin neulesuunnittelija. Hänen nerokkaat ratkaisut neuleiden rakentumisessa ovat jännittäviä. Hänelle tyypillisiä ovat raidat, lyhennetyt kerrokset ja aina oikein neule elävän pinnan myötä. Häneltä on ilmestynyt kaksi kirjaa Lankaleikki ja Huivileikki. Lisäksi koko neulekansa odottaa hänen ja Joji Locatellin maaliskuussa ilmestyvää Interpretations 6 malttamattomana.

Veera vastaili kysymyksiimme näin:

Miten päädyit suunnittelemaan sukkia?

Sukkien neulominen oli pitkään minulle hyvin satunnaista huvia, vaikka villasukkia rakastankin! Vasta viime vuotisen Sukka-Finlandian innoittamana uskaltauduin suunnittelmaan ensimmäisen parini ja rakastuin heti! Sukat ovat ihan parasta – nopeita tehdä ja taipuvat niin moneen eri muotoon ja malliin. Ainoa ongelma minulle taitaakin olla parittomien sukkien syndrooma…

Miten intohimoinen neuloja olet?
– Neulominen on minulle yhä suurin intohimo! Neulon aina ja varmaan ikuisesti… Rakastan puikkojen kevyttä kalketta ja sitä taikaa, jonka avulla voin tehdä oikeastaan aivan mitä tahansa!

Mitä sinulla on nyt puikolla?
Tällä hetkellä puikoilla on aivan liian paljon kaikkea: takkeja, paitoja, huiveja – sekä kahdet sukat! Muutama lisätunti jokaiseen päivään ei olisi huono idea.

Millainen on ensimmäinen muistosi neulomisesta?
Ensimmäinen muistoni neulomisesta on hieman paniikinomainen tunne sitä, että neulominen on varmasti hirmuisen vaikeaa ja langan vaihtaminen on varmasti lähes mahdotonta. Onneksi tämä tunne pian vaihtui helpotukseen siitä, ettei mikään neulomisessa ole lopulta niin kovin vaikeaa ja innostukseen oppia uusia asioita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *