Värjäri Helsingistä

Nea Nygård on indievärjäri ja yrittäjä Lanitium ex Machinassa tuttavallisesti LeM. Lanitiumin lankoja on käytetty Sukka-Finlandian historiassa jokaisella kierroksella niin Tiina Kuun kuin Anna Mäkilän malleissa.

Tulinen harmassinkkupaketti

Nea mietti asiakkaiden mieltymyksiä näin. Lanitiumissa menee kahta sukkalankatyyppiä, ensimmäinen on varsinainen sukkalank, kestävä, mutta ei kovin pehmeä lanka. Toimii sukissa tosi hyvin, mutta on esimerkiksi huivikäytössä vähän turhan karhea. Toinen kestosuosikki on pehmeä merinosukkalanka, jota voi käyttää sukkien lisäksi vähän kaikessa. Tästä tehdään sukkien lisäksi paljon vaatteita, huiveja, pipoja jne. Sitä pystyy yhdistämään 100% merinolankojen kanssa.


Lanitiumiin on tullut kauppapäivitys ja isompi erä sport-vahvuisia uniikkeja värjäyksiä. Nämä ovat 150g vyyhtejä. Sport on lankavahvuus, jonka suosio on selkeästi kasvanut kisaohjeiden myötä. Pitkään sportilla oli vain hyvin pieni käyttäjäkunta, mutta nykyään tuntuu että moni valitsee sukkalangaksi sportin fingeringin sijaan. Neulojien keskuudessa väreistä ikisuosikkeja ovat erilaiset harmaat sekä syksyn sävyt, lämpimät oranssit, keltaiset, punaruskeat ja erilaiset metsäiset vihreät. Kirjoneuleiden kasvava suosio näkyy siinä, että myös hyvin vaaleille sävyille (harmaat, ruskeat/beiget, vaaleanpunaiset) on ollut kysyntää aikaisempia vuosia enemmän.

Tiina Kuun In Memoriam Lanitiumin basic sockista. Malli oli ensimmäisen Sukka-Finlandian Itsenäisyyspäivänä julkaistu lämmittelymalli vuonna 2017.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *