Unelmien silmukat aka Pirjo

Pirjo Iivonen suunnitteli Sukka-Finlandian neljännen etapin ja malli on nimeltään Harmonia. Historian ensimmäisessä Sukka-Finlandiassa hänen mallinsa oli nimeltään Hellunen. Suunnittelija vastasi ennen Joulua kysymyksiimme näin:

Kuva: Pirjo Iivonen


Miten päädyit suunnittelemaan sukkia?
Olen aina nauttinut käsitöistä ja aiemmin teinkin (ompelin ja neuloin) lähes kaikki omat ja lasteni vaatteet itse. Vaikka tarjolla on ja oli paljon valmiiksi suunniteltuja neuleita, sukista villapaitoihin, niin halu tehdä jotain omannäköistä on ollut aina vahva. Ennen nettiaikaa niitä suunnittelemiani malleja ei nähnyt kuin lähipiiri. Tilanne muuttui kun virtuaalimaailma tuli kaikkien saataville. Kun laitoin kuvia suunnittelemistani sukista esille, oli vastaanotto eri neuleryhmissä innostunut. Matka siitä ohjeiden kirjoittamiseen ja saataville laittamiseen oli sitten lyhyt. Ensimmäisessä julkaistussa kirjassani keskityttiinkin villasukkiin

Miten intohimoinen neuloja olet?
Olen intohimoinen neuloja, joku voisi sanoa, että olen neuleholisti 🙂 Kutimet ovat aina käsivarren mitan päässä ja neulon aina mm. kaikki automatkat, silloin kun mies ajaa. Kutimet ovat siinäkin mielessä mukavat, että ne voi ottaa mukaan lähes mihin vaan; aina ehtii neuloa muutaman kerroksen.

Mitä sinulla on nyt puikolla ja mitä neulot mieluiten?
Tällä hetkellä puikoilla on ensi kesänä ilmestyvän kirjani viimeiset neuleet. Ajatuksissa pyörii samaan aikaan ideat, myös ensi kesänä ilmestyvään, Suuren suomalaisen toivesukkakirja II.n mallit. Aika vaikeaa määritellä mitä neulon mieluiten, se saattaa muuttua vuodenajan tai läheisten tarpeen mukaan nopeastikin. Tällä hetkellä kaikki vapaa-aika kuluu villasukkien parissa, johtuen osin tulevista kirjoista ja tietysti siitä, että saan ilokseni tarjota yhden sukkamallin myös Sukka-Finladiaan osallistujille.

Ensimmäinen muistosi neulomisesta?
Neulomaan ja virkkaamaan olen oppinut jo alta kouluiässä, kiitos siitä kuuluu suvulleni, jossa kaikki naiset ovat aina olleet innokkaita käsitöiden tekijöitä. Luulen kyllä, että ne aivan ensimmäiset neulomiskokeilut ovat olleet aika surkeita yritelmiä, mutta sinnikkän luonteen kanssa ei tuollaiset pikkuseikat ole lannistaneet. Yksi ensimmäisistä neulemuistoistani on punaiset villasukat. Muistan kuinka mumma nauroi kun katseli neulomistani, olin neulonut sukan vartta välillä pyörönä ulkoreunalta ja välillä sisäreunalta, edestakaisin. Kuten arvata saattaa kesti tuon sukkaparin valmistuminen aika pitkään, mutta kyllä niistä sukat sitten lopulta tuli.

Pirjo Iivonen

Pirjon facebook sivun löydät tästä. Pirjon mallit Ravelryssa.

Ravelrystä poimittuja valmistuneita etappi 4 sukkia.

Tindiska
Kolibrichan
iirislotta
Maikki12
Monica3101

Pipotus kirjoittaa etapista blogissaan näin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *