TitiTyyn Tukuwool

Suomen tunnetuin ja laajin käsinvärjättyjen lankojen kauppa on ehdottomasti Jyväskylän TitiTyy, Toivolan vanhalla pihalla. Kauppias Tiina aloitti verkkokauppiaana ja useamman muuton jälkeen pitää lankojen herkkukauppaa idyllisessä puukorttelissa. Olethan jo vieraillut siellä, kesäisin pihapiirissä on vietetty jo useammat Neulefestarit.

Yksi TitiTyyn monesta huoneesta

Tukuwool on TitiTyyn oma lanka, josta toistaiseksi löytyy sekä Tukuwool sock että fingering laajassa värikartassa. Tukuwool-langoissa käytetetään ainoastaan suomalaista lampaanvillaa, joka on kehrätty ja värjätty Suomessa. Lankakauppa Titityy osti Tukuwoolin tuotannon keväällä 2016, ja sen jälkeen kasvu on ollut nopeaa.  Tukua odotellaan nyt myös DK vahvuiseen pohjaan. Lisää Tukuwoolin tarinasta ja kotimaisesta villasta voit lukea TitiTyyn blogista.

Sukka-Finlandia osallistujien suosikki on ollutkin Tukuwool sock.

Airi Keräsen ja Sari Passin suunnittelemat Yhteenkietoutuneet olivatkin suunniteltu juuri Tukuwool sockille. Suomalainen villa on selvästi nosteessa ja sitä osataan jo paremmin arvostaa. Tukua menee laajasti myös ulkomaille.

Tukuwool sockissa on 25 eri väriä!

Jyväskylän liepeiltä on myös neulesuunnittelija Anna Johanna. Hän on osa TitiTyyn ”tallia” ja uusimmassa neulekirjassaan Onnensäikeitä löytyykin useampia malleja Tukuwoolille.

Onnensäikeitä on Laineen kustantama 176 sivuinen neulekirja, joka sisältää 20 erilaista neuleohjetta ylhäältä alas.

Kiitos TitiTyy, että olette mukana viemässä suomalaista villaa maailmalle ja osaltanne tukemassa Sukka-Finlandiaa. Toivottavasti ehditte itsekin neuloa silmukan silloin toisen tällöin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *