Terveisiä Italiasta

Sukka-Finlandiassa on osallistujia myös maan rajojen ulkopuolelta. Ainakin Ruotsista, Virosta, Ranskasta, Italiasta ja Saksasta. Tietysti myös Suomessa asuvia ulkomaalaisia on mukana, ainakin Japanista.

Tässä Italiassa jo vuosikymmeniä asuneen Tuulan ajatuksia:

” Kuulin Sukka-Finlandiasta facebookin ja Tiina Kaarelan kautta, joka on ystäväni, olemme tutustuneet toisiimme täällä Italiassa.  Lähdin mukaan koska rakastan neulomista , varsinkin sukkien. Halusin myös mitata taitojani suomalaisia ’ hirviöitä’ ( Italiassa sanotaan , il mostro , jos joku on todella hyvä jossain) vastaan. 

Aluksi minun oli vaikea maksaa osallistumismaksu, jouduin antamaan siskoni tiedot ja puhelinnumeron. Yksi suuri vaikeus on hyvien sukkalankojen löytäminen Italiasta , ennen joulua kävin Suomessa ja täytin matkalaukun langoilla ja puikoilla, ihastelin ja ihmettelin Snurren ja Titityyn lankavalikoimia. En kerrenyt tilaamaan helmiä, enhän minä voinnut jäädä odottelemaan. Sitten muistin tyttäreni helmet yli 20 vuoden takaa ja etsin ne esiin , ihan hyvin kävivät sukkiin.

Helppoa on ollut teidän kanssa kommunikointi, olette aivan ihania 💚. Mallit ovat tähän mennessä olleet sopivan vaativia ja mielenkiintoisia. Odotan aina innolla uutta mallia. 😊.Minulla on täällä italialainen ystävä joka on alkanut neulomaan sukkia kanssani, yhdessä perustimme fb- ryhmänkin ja neuloimme muiden kanssa suomalaisia Sukka KAL:ena. Näin italialaisille on tulleet tutuksi muunmuuassa Mia Sumell ja Niina Laitinen. ”

Teksti ja kuvat: Matuzalem

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *