Suunnittelijat, osa 2

Toinen puoli suunnittelijoista onkin ”vanhoja” tuttuja. Aloitetaan Puikkomaisteri Tiina Kaarelasta, jonka Liekki malli aloitti tämän kolmannen Sukka-Finlandian lämmittelymallina. Lämmittelymallin idea on tutustuttaa osallistujat siihen miten kisa toimii ja huolehtia ettei tule turhia revähtymiä. Samalla se toimii kisan markkinoijana. Lämmittelymalli ei enää ole pakollinen kisailijoille.

Kuva: Susa Junnola

Puikkomaisteri on räväkkä ja suorapuheinen, hän jakaa neulontaan liittyviä iloja ja suruja eikä kaihda vaikeiden asioiden käsittelyä. Tiinan sukka- lapas- ja pipokirjoissa on aina jotain uutta ja kekseliästä. Hänen pipojen kantajat taatusti huomataan bussissa. Tiina on ollut synnyttämässä Sukka-Finlandiaa ja hänen mallinsa herättävät aina tunteita.

Lumi Karmitsa

Lumi tunnetaan humoristisista vanttuista ja villeistä villasukista. Hän on ehtinyt julkaista jo useita neulekirjoja, joita on käännetty niin englanniksi kuin venäjäksi. Lumin sukkamalli on mukana Sukka-Finlandiassa toista kertaa, ensimmäisessä kisailussa hänen mallinsa oli nimeltään Keväällä kerran.

Anna Mäkilä

Anna Mäkilä on uusin neulekirjailija Sukka-Finlandia porukassa, hänen Katse kantapäihin kirja julkaistiin syksyllä 2019. Kirjassa on pääosassa kantapäät, jotta sukan neulominen olisi entistä kiinnostavampaa ja oivaltavaa. Myös Anna on ollut mukana alusta asti. Ensimmäinen hänen malli Sukka-Finlandiassa oli nimeltään Andante Festivo ja viime kertainen kantoi nimeä Impromptu.

Tiina Kuulasmaa

Tämä kalakukkojen kaupungista meitä upeilla sukilla hellivä suunnittelija nauttii puhtaista linjoista, kirjoneuleesta ja tyylikkäistä kantapäistä. Tiinan malleissa on aina kaikki loppuunhiottuja, vaikka suunnittelutyö alkaa useimmiten piirtelyllä pienelle paperinpalalle, lopputulos on täydellisen viimeistelty. Hän neuvoo meitä kaikkia huomioimaan millainen kantapää on kullakin ja valitsemaan mallin sen mukaan. Kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia kantapäitä. Sukka-Finlandia turvautuu kiitollisena välillä Tiinaan kimuranteissa tilanteissa. Hänen mallinsa ovat aiemmin olleet lämmittelymallit ; In Memoriam ja Elämän virta. Tiina on tietääkseni ainoa suomalainen suunnittleija, jonka malleja on ollut mukana Tour de sockissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *