Suunnittelijat

Heidi Alander
Heidi oppi neulomaan jo ekaluokkalaisena, mutta intohimoinen neulominen alkoi vasta aikuisena. Neulominen on oikeastaan jo enemmän elämäntapa kuin harrastus. Neuleet kun eivät ole vain neuleita – niihin kietoutuu mukaan elämää kaikkine iloineen ja suruineen. Lankaharrastusten lisäksi Heidi lukee kasoittain kirjoja, laulaa, soittaa pianoa ja ukulelea sekä viihtyy Mörri-koiran seurassa. Heidin nettisivut löydät tästä.

Pirjo Iivonen on rakastettujen Unelmien silmukat – haaveista sukiksi (2015), Unelmien huivit (2017) ja tuoreen (2018) Unelmien neuleasusteet -kirjojen tekijä. Pirjon seuraava kirja ilmestyy kesällä 2019. Neulomaan ja virkkaamaan Pirjo oppi jo pikkutyttönä, ja siitä asti harrastus on ollut mukana arjessa. Neulemallien suunnittelu on loistava keino hyödyntää luovuutta, Pirjo nauttiikin erityisesti erilaisten tekniikoiden yhdistelystä ja haluaa lisätä yllättäviä yksityiskohtia malleihinsa. Hänen mielestään käytännöllinen saa olla myös kaunista. Pirjon facebook sivun löydät tästä. Pirjon mallit Ravelryssa.

Puikkomaisteri Tiina Kaarela tunnetaan parhaiten blogistaan ja kirjoistaan. Hän on helsinkiläinen toimittaja, joka on julkaissut neljä suosittua neulontakirjaa: Puikkomaisterin sukkakirjan (2015), Puikkomaisterin lapaskirjan (2016), Puikkomaisterin pipokirjan (2017) ja uusimman Puikkomaisterin sukkasirkuksen (2018). Kaikki kirjat on kustantanut Moreeni. Hänen tyyliinsä sisältyy kansanomaisia aiheita, räväkkää värinkäyttöä ja teknisesti vaativia malleja. Puikkomaisterin löydät myös Facebookista ja Ravelrysta.

Tiina Kuu on neulonut alle kouluikäisestä asti niin valmiista ohjeista, valmiita ohjeita muokkaillen kuin omasta päästänkin. Ensimmäisen oman ohjeensa hän julkaisi kuitenkin vasta vuonna 2009 verkkoneulelehti Ullassa ja vettä on virrannut jo niin paljon,että Tiinalta ilmestyy oma sukkakirja ensi kesänä. Hän pitää itseään edelleen – yli 50 julkaistun neuleohjeen jälkeenkin – harrastelijasuunnittelijana. Helpoimmin Tiinan maksuttomiin ohjeisiin pääsee käsiksi Ravelryn kautta. Käsityöpiireissä hänet tunnetaan nimimerkillä TiiQ ja hänen bloginsa on Käsistä karannut.

Anna Mäkilä on oppinut käsityötaidot äidiltään, joka on intohimoinen käsitöiden harrastaja ja Annan esikuva tässä harrastuksessa. Anna on neulonut kaikenlaista: villatakkeja, huiveja, lapasia, mutta tällä hetkellä pääpaino on ehdottomasti sukkien neulomisessa. Hän on jo jonkin aikaa suunnitellut omia sukkamalleja, ja vuodenkuluttua meillä on käsissä Annan esikoissukkakirja. Annan ohjeet Ravelryssa.

Merja Ojanperä on Porin seudulta kotoisin. Hän on itseoppinut intohimoinen neuloja, sukkien neulomisen hän kuitenkin aloitti vasta muutama vuosi sitten.  Merja on  kirjoittanut kirjat Kauneimmat villasukat (Moreeni 2016) ja Näyttävimmät villasukat (Moreeni 2017). Merjan ensimmäinen kirja on ilmestynyt myös Saksassa (Bezaubernde Wollsocken: Mit Liebe gestrickt, LV. Buch, 2017.) Merja rakastaa pitsineuleita ja hempeitä, luonnollisia värisävyjä. Hänen mallejaan voi luonnehtia sanoilla naisellinen tai romanttinen.  Löydät Merjan sivun Facebookista ja Merjan mallit ovat Ravelryssa.


Veera Välimäki
 asuu ja työskentelee pienessä Etelä-Suomen kylässä. Hänen mallinsa keskittyvät yksinkertaisiin ja puhtaisiin linjoihin ja ne ovat höystetty pienillä tuoreilla yksityiskohdilla. Hän rakastaa yksinkertaisia, mutta moderneja neuleita, jotka ovat sekä helposti neulottavia että helppoja käyttää – vuodesta toiseen. Huivit ja neulepuserot ovat Veeran kaksi suosikkilajia.  Veera rakastaa sileää neuletta ja lyhennettyjä kerroksia. Hän on julkaissut kaksi kirjaa Suomessa, mutta suurimman osan ohjeistaan hän on julkaissut itse. Englanninkielisessä Interpretations-kirjasarjassa, jonka Veera on julkaissut yhdessä Joji Locatellin kanssa, on jo neljä osaa. Veeran työtä on esitelty laajasti lehdissä ja kirjoissa Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Jo muutaman vuoden ajan Veera on myös opettanut monissa eri tapahtumissa ja neulefestivaaleissa – lähinnä ulkomailla. Kaikki Veeran mallit löydät Ravelrysta. Hänen bloginsa on 100%rain.

Johanna Ärje
Anna Johanna on epäväreissä viihtyvä neuleaddikti, joka rakastaa numeroiden ja kaavojen pyörittelyä. Siksipä neulesuunnittelu tuntuukin niin luontevalta, kun siinä saa yhdistää molemmat intohimot. Johannalla on paljon ohjeita Ravelryssä ja hänen blogiaan Missäneuloimmekerran kannattaa seurata.