Suunnittelijat

Sukka-Finlandia 2021  suunnittelijat ovat

 

Airi Keränen ja Sari Passi ovat kaksi intohimoista harrasteneulojaa, joille erityisesti sukat lentävät puikoilla. Heidät tapaa varmimmin neulomassa muodostelmaluistelukisoissa ympäri Etelä-Suomea, koska tyttäriensä harrastus johdatti heidät yhteen yli kymmenen vuotta sitten.

Daamit ovat suunnitelleet yhdessä kaksi sukkaa, jotka molemmat toi heille leikkimielisen kisan Suomen mestaruuden! Sukka-Finlandian suunnittelijoiksi he lähtivät ensi kertaa ja pääsivät heti mukaan. Nyt he joutuvat / saavat päästää esikoisensa käsistään. Suunnittelutyö duona on tuonut on ollut inspiroivaa ja jännittävää. He tuskin malttavat odottaa kisan alkua. Duo toivottaa kisailijoille mukavaa matkaa eri väristen lankojen, neulomisen ja virkkaamisen parissa.

Niina Laitinen on Lapinlahdelta ja Suomen tämän hetken suosituin neulesuunnittelija, jonka ensimmäiset kirjat Villasukkien vuosi ja Satumaiset silmukat olivat kumpikin huikeita myynti- ja arvostelumenestyksiä. Niina tunnetaan myös somen yhteisneulonnoista, sukkakalentereistaan ja eri suunnittelukilpailuissa saavuttamistaan voitoista. Hänen kolmas oma kirjansa Villasukkien uusi vuosi ilmestyy tammikuussa 2020. Lisäksi hän oli suunnittelijana mukana yhteisteoksissa Suuri suomalainen toivesukkakirja 1 , 2 & 3. Niina suunnittelee myös säännöllisesti neulemalleja lehtiin. Hän on itseoppinut neuloja ja neulesuunnittelija, joka rakastaa erityisesti pitsejä ja palmikoita, jonka ohjeille ominaisia piirteitä ovat selkeys, helppous ja näyttävyys. Niinan Facebook-sivu: Niina Laitinen designs,  Facebook-ryhmä Taimitarha ja lisäksi Instagramissa @niinalaitinendesigns 

Heidi Lindroos  tunnetaan virtuaalisessa neulemaailmassa varmaan parhaiten nick:stä adelheid ja hänellä on pitkän linjan vaatetusalan koulutus ja luovan työn historiasta löytyy luomuksia aina morsiuspuvuista Linnanjuhlien iltapukuun sekä villasukkiin Euroviisujen esiintymislavalla.

Neulominen ja varsinkin neuleiden suunnittelu on intohimoinen harrastus, johon saa samalla purettua arjen stressiä. Hänellä on neuleiden saralla ”pakkomielle” saumattomiin ja ylhäältä alas toteutettuihin neuleisiin, pääasiassa paitoihin, takkeihin ja mekkoihin. Hän myös rakastaa kolmiulotteisuutta niin neuleiden pinnassa kuin rakenteessa. Sosiaalisessa mediassa hän on aktiivisin Instagramissa (@adelheiddesign), mutta töitä ja ajatuksia käsityömaailman ympäriltä löytyy myös edelleen blogin puolelta. Julkaistut ohjeet löytyvät kätevästi Ravelrystä

Outi Montonen on niinikään harrastelijasuunnittelija, jolla on aikaisempaa kokemusta sukkakisoista kisaajana. Tällä kertaa hän kokeili toista puolta kisasta ja tarjosi malliaan mukaan Sukka-Finlandiaan. Neulojana hän rakastaa villasukkia erityisesti siksi, että niissä on helppo kokeilla uusia tekniikoita ja rakenteita. Ei liene yllätys, että hän kulkee villasukissa lähes aina ja kaikkialla.

Outi toivottaa kisailijoille kokeilunhalua uuden oppimisessa, rentouttavia neulehetkiä ja ihania villasukkia.

Anna Mäkilä on oppinut käsityötaidot äidiltään, joka on intohimoinen käsitöiden harrastaja ja Annan esikuva tässä harrastuksessa. Anna on neulonut kaikenlaista: villatakkeja, huiveja, lapasia, mutta tällä hetkellä pääpaino on ehdottomasti sukkien neulomisessa. Hän on jo jonkin aikaa suunnitellut omia sukkamalleja, ja syksyllä häneltä ilmestyikin esikoiskirja Katse kantapäihän, jossa voi haastaa itseään mitä erilaisimmissa kantapäissä. Annan malleista ja ylipäätään kaikesta neulomiseen liittyvästä voi keskustella myös Facebook-ryhmässä Katse kantapäihin , kirjalla on myös Instagramtili.   Annan ohjeet löytyvät Ravelrysta.

Tiia Niemi on tuttu Langan päästä kiinni blogistaan.  Viime vuoden kisassa hänen suunnittelema malli on nimeltään Ihana valo. Hän kirjoittaa: ”Oli jännittävä kokemus olla mukana kisassa suunnittelijana ja oli myös hauska nähdä kaikki kisaajien erilaiset versiot omasta mallista, joten siksi lähetin ehdotuksen myös tämän vuoden kisaan. Uskon että tämän vuoden kisassa osallistujat pääsevät taas oppimaan uutta ja saavat kasan kauniita sukkia palkinnoksi – ja toivottavasti neulomisen parissa on myös hauskaa! Tiiaa voi seurata Instagramissa täältä.

Eva Roos-Rautakorpi on koukussa silmukoihin, lankoihin, välineisiin, tekniikkaratkaisuihin, ohjeisiin, kokeiluihin. Tekeminen on  lähes aina mukana, neuloessa sivuraide on jo kehittämässä seuraavaa versiota.  Lapsuuden kodissaan neuloi isoäiti ja äiti. Ja Saima-täti. ”Minä myös, teemalla Stor och Liten.

Ensimmäiset onnistuneemmat sukat syntyivät omiin tarpeisiin, perheelle, ystäville, lahjoiksi.” Taidot ovat onneksi kehittyneet harjoitusten, opiskelujen, kilpailujen, projektien ja muiden neulojien myötä. Netin How To -julkaisut ovat upeita neuvonantajia, samoin Anna Mäkilän kirja erilaisista kantapäistä. Omia ohjeita olen tehnyt ja jakanut tapahtumiin ja neulontaryhmille.  Ravelryyn on ehtinyt vain muutama ohje. Sukka-Finlandian sukkamalli seuraa Jäpästen jalanjälkiä. 

Henni Storm on pitkän linjan neuleintoilija ja harrastesuunnittelija. Aikaisemmin hän on suunnitellut malleja lähinnä omaksi iloksi ja pöytälaatikkoon. Olen vasta ryhtynyt julkaisemaan omia malleja ja niitä voi odottaa putkahtelevan Ravelryyn sivulleni. Neuleinspiraatioitani voi seurata myös Instagramissa. Suunnittelemani sukkamalli on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana kisassa. Sukat ovat lempineuleeni – aina löytyy yhdet kutimilta ja toiset jalasta. Siksipä onkin valtava ilo ja kunnia olla mukana tässä sukkailoittelussa.

”Hyvän mielen neuleita kaikille ja onnea kisaan! ”