Suunnittelijat

 Tulevan vuoden Sukka-Finlandia suunnittelijat ovat

Puikkomaisteri Tiina Kaarela tunnetaan parhaiten blogistaan ja kirjoistaan. Hän on helsinkiläinen toimittaja, joka on julkaissut neljä suosittua neulontakirjaa: Puikkomaisterin sukkakirjan (2015), Puikkomaisterin lapaskirjan (2016), Puikkomaisterin pipokirjan (2017) ja uusimman Puikkomaisterin sukkasirkuksen (2018). Kaikki kirjat on kustantanut Moreeni. Hänen tyyliinsä sisältyy kansanomaisia aiheita, räväkkää värinkäyttöä ja teknisesti vaativia malleja. Puikkomaisterin löydät myös Facebookista ja Ravelrysta.

Lumi Karmitsa Neulekirjailija Lumi tunnetaan parhaiten hassuttelevista ja värikkäistä kirjoneuleistaan. Hänen tekosiaan ovat kirjat Villit vanttuut & vallattomat villasukat (2016), Villit vanttuut & vallattomat villasukat 2 (2017) ja Muhkeat sukat (2018) sekä bookazinet Villit villasukat (2018) ja Vallattomat villaiset (2019). Lisäksi hän on ollut muutaman kerran mukana tekemässä Suurta suomalaista toivesukkakirjaa (2018 ja 2019). Suunnittelijana Lumi on perfektionisti ja löytöretkeilijä, joka pyrkii jatkuvasti raivaamaan uusia polkuja vielä tutkimattomiin neuleviidakoihin. Lumin ohjeita löytyy Ravelrystä  ja häntä voi seurata myös Instagramissa sekä facebookissa.

Tiina Kuu on neulonut alle kouluikäisestä asti niin valmiista ohjeista, valmiita ohjeita muokkaillen kuin omasta päästänkin. Ensimmäisen oman ohjeensa hän julkaisi kuitenkin vasta vuonna 2009 verkkoneulelehti Ullassa. Sen jälkeen julkaistuja neuleohjeita on kertynyt jo lähes 90, joista 20 sukkaohjetta toukokuussa 2019 ilmestyneessä kirjassa Tuhansien villasukkien maa. Helpoimmin Tiinan maksuttomiin ohjeisiin pääsee käsiksi Ravelryn kautta, ja hänellä on myös oma Ravelry-keskusteluryhmä Tiina Kuu Knitwear . Käsityöpiireissä Tiina tunnetaan paremmin nimimerkillä TiiQ.”

Niina Laitinen on Lapinlahdelta ja Suomen tämän hetken suosituin neulesuunnittelija, jonka ensimmäiset kirjat Villasukkien vuosi ja Satumaiset silmukat olivat kumpikin huikeita myynti- ja arvostelumenestyksiä. Niina tunnetaan myös somen yhteisneulonnoista, sukkakalentereistaan ja eri suunnittelukilpailuissa saavuttamistaan voitoista. Hänen kolmas oma kirjansa Villasukkien uusi vuosi ilmestyy tammikuussa 2020. Lisäksi hän oli suunnittelijana mukana yhteisteoksissa Suuri suomalainen toivesukkakirja 1 & 2. Niina suunnittelee myös säännöllisesti neulemalleja lehtiin. Hän on itseoppinut neuloja ja neulesuunnittelija, joka rakastaa erityisesti pitsejä ja palmikoita, jonka ohjeille ominaisia piirteitä ovat selkeys, helppous ja näyttävyys. Niinan Facebook-sivu: Niina Laitinen designs,  Facebook-ryhmä Taimitarha ja lisäksi Instagramissa @niinalaitinendesigns 

Anna Mäkilä on oppinut käsityötaidot äidiltään, joka on intohimoinen käsitöiden harrastaja ja Annan esikuva tässä harrastuksessa. Anna on neulonut kaikenlaista: villatakkeja, huiveja, lapasia, mutta tällä hetkellä pääpaino on ehdottomasti sukkien neulomisessa. Hän on jo jonkin aikaa suunnitellut omia sukkamalleja, ja syksyllä häneltä ilmestyikin esikoiskirja Katse kantapäihän, jossa voi haastaa itseään mitä erilaisimmissa kantapäissä. Annan malleista ja ylipäätään kaikesta neulomiseen liittyvästä voi keskustella myös Facebook-ryhmässä Katse kantapäihin , kirjalla on myös Instagramtili.   Annan ohjeet löytyvät Ravelrysta.

Tiia Niemi on tuttu Langan päästä kiinni blogistaan. Hän on ollut taustatekijänä mukana monessa käsityöiloa suomalaisille tuoneessa projektissa, mm. testi- ja mallineulojana aikaisemmissa Sukka-Finlandia kilpailussa ja useassa parin viime vuoden aikana ilmestyneessä neulekirjassa. Omia malleja Tiia on suunnitellut vasta vähän. Hän on ohjannut suosittuja, Lentävän Lapasen kanssa yhteistyössä järjestettyjä Kirjoneuleiltakouluja, joissa on paitsi opeteltu kirjoneuletta, myös etsitty innostusta käsillä tekemiseen ja uskallusta uuden kokeilemiseen. Ilo ja innostus ovatkin ne avainsanat, joiden kautta hän haluaa käsitöiden tekemistä lähestyä. Tekemisen pitää olla kivaa ja aina pitää keksiä jotain uutta. Tiia tykkää haastaa itsensä ja opetella uusia tekniikoita, näin pysyy mielenkiinto yllä. Tiiaa voi seurata Instagramissa täältä.

 Sari Nordlund neuloo sekä työkseen että vapaa-aikanaan.  Sari aloitti neulesuunnittelun julkaisemalla omalla nimellään ohjeita Ravelryssa, mutta on sen jälkeen tehnyt töitä niin kansainvälisille lankafirmoille kuin tunnetuille neulelehdille. Nykyään Sari kuuluu Novitan suunnittelija-tiimiin. Sari rakastaa neulomisessa sen monimuotoisuutta: neulominen voi olla rentouttavaa, mutta toisaalta se joskus vaatii myös kaiken huomion ja keskittymisen. Sari pitää eniten luonnonmateriaaleista, ohuista puikoista, palmikoista ja syksyn väreistä.

Soile Pyhänniska on  46-vuotias neulomista rakastava oululainen. Hän ei voisi kuvitella elämää ilman puikkoja ja lankaa.  Neulomisessa hän rakastaa erityisesti kaikkia mahdollisuuksia, joita eriväriset villalangat  tarjoavat.  Erilaisten kuvioiden suunnittelu kutkuttaa mukavasti mielikuvitusta ja erityisesti se maaginen hetki kun ruutupiirros herää yksittäisistä silmukoista kokonaiseksi kuvioksi.

Kaikissa hänen suunnittelemissa neuleissa on jokin tarina. Tarina voi hyvin lähteä liikkeelle vaikka yhdestä sanasta ja kehittyä hänen mielessään kuvioiksi ja siitä edelleen silmukoiksi.