Suunnittelijat

Pirjo Iivonen on rakastetun Unelmien silmukat – haaveista sukiksi (2015) ja tuoreen Unelmien huivit (2017) -kirjojen tekijä. Kummatkin kirjat on kustantanut Moreeni. Neulomaan ja virkkaamaan Pirjo oppi jo pikkutyttönä, ja siitä asti harrastus on ollut mukana arjessa. Neulemallien suunnittelu on loistava keino hyödyntää luovuutta, Pirjo nauttiikin erityisesti erilaisten tekniikoiden yhdistelystä ja haluaa lisätä yllättäviä yksityiskohtia malleihinsa. Hänen mielestään käytännöllinen saa olla myös kaunista. Pirjon seuraava kirja Unelmien asusteet julkaistaan syksyllä 2018. Pirjon blogin löydät tästä. Pirjon mallit Ravelryssa.

Puikkomaisteri Tiina Kaarela tunnetaan parhaiten blogistaan ja kirjoistaan. Hän on helsinkiläinen toimittaja, joka on julkaissut kolme suosittua neulontakirjaa: Puikkomaisterin sukkakirjan (2015), Puikkomaisterin lapaskirjan (2016) ja Puikkomaisterin pipokirjan (2017). Kaikki kirjat on kustantanut Moreeni. Nyt hänellä on tekeillä toinen sukkakirja, joka ilmestyy vuonna 2018. Hänen tyyliinsä sisältyy kansanomaisia aiheita, räväkkää värinkäyttöä ja teknisesti vaativia malleja. Puikkomaisterin löydät myös Facebookista ja Ravelrysta.

Lumi Karmitsa on  suosittujen Villit vanttuut  & vallattomat villasukat -kirjojen (I ja II) tekijä (Moreeni 2016 ja 2017) Suunnittelijana hän on perfektionisti, joka tykkää kokeilla uusia juttuja, mutta ei halua kikkailun menevän neulomismukavuuden edelle. Hän höystää neulemallinsa mielellään huumorilla.  Vapaa-aikanaan Lumi lukee, rymyää koiran kanssa, remontoi, tekee käsillään lähes mitä vain muokatakseen maailmasta kauniimman paikan. Lumin suunnittelemat neuleet Ravelryssa. Ja hänen Facebook-sivunsa on tässä.

Tiina Kuu on neulonut alle kouluikäisestä asti niin valmiista ohjeista, valmiita ohjeita muokkaillen kuin omasta päästänkin. Ensimmäisen oman ohjeensa hän julkaisi kuitenkin vasta vuonna 2009 verkkoneulelehti Ullassa. Hän pitää itseään edelleen – yli 50 julkaistun neuleohjeen jälkeenkin – harrastelijasuunnittelijana. Helpoimmin TiinaKuun maksuttomiin ohjeisiin pääsee käsiksi Ravelryn kautta. Käsityöpiireissä hänet tunnetaan nimimerkillä TiiQ ja hänen bloginsa on Käsistä karannut.

Anna Mäkilä on oppinut käsityötaidot äidiltään, joka on intohimoinen käsitöiden harrastaja ja Annan esikuva tässä harrastuksessa. Anna on neulonut kaikenlaista: villatakkeja, huiveja, lapasia, mutta tällä hetkellä pääpaino on ehdottomasti sukkien neulomisessa. Hän on jo jonkin aikaa suunnitellut omia sukkamalleja, mutta harvoin ohje on päätynyt puhtaaksi kirjoitettuna paperille. Hän kirjoittaa ohjeen yleensä, kun joku sitä syystä tai toisesta pyytää. Tähän asti hän on julkaissut vain muutaman ohjeen. Harrastus on kuitenkin Annan mielestä niin hieno ja palkitseva, että lisää ohjeita saattaa olla tulossa. Neulomisen lisäksi Anna harrastaa valokuvausta, korttien askartelua ja pyöräilyä. Annan ohjeet Ravelryssa.

Merja Ojanperä on Porin seudulta kotoisin. Hän on itseoppinut intohimoinen neuloja, sukkien neulomisen hän kuitenkin aloitti vasta muutama vuosi sitten.  Merja on  kirjoittanut kirjat Kauneimmat villasukat (Moreeni 2016) ja Näyttävimmät villasukat (Moreeni 2017). Merjan ensimmäinen kirja on ilmestynyt myös Saksassa (Bezaubernde Wollsocken: Mit Liebe gestrickt, LV. Buch, 2017.) Merja rakastaa pitsineuleita ja hempeitä, luonnollisia värisävyjä. Hänen mallejaan voi luonnehtia sanoilla naisellinen tai romanttinen.  Yhtä tiiviisti ja mielellänä kuin hän neuloo, hän osallistuu myös erilaisiin hyväntekeväisyystapahtumiin. Löydät Merjan sivun Facebookista ja Merjan mallit ovat Ravelryssa.


Veera Välimäki
 asuu ja työskentelee pienessä Etelä-Suomen kylässä. Hänen mallinsa keskittyvät yksinkertaisiin ja puhtaisiin linjoihin ja ne ovat höystetty pienillä tuoreilla yksityiskohdilla. Hän rakastaa yksinkertaisia, mutta moderneja neuleita, jotka ovat sekä helposti neulottavia että helppoja käyttää – vuodesta toiseen. Huivit ja neulepuserot ovat Veeran kaksi suosikkilajia.  Veera rakastaa sileää neuletta ja lyhennettyjä kerroksia. Hän on julkaissut kaksi kirjaa Suomessa, mutta suurimman osan ohjeistaan hän on julkaissut itse. Englanninkielisessä Interpretations-kirjasarjassa, jonka Veera on julkaissut yhdessä Joji Locatellin kanssa, on jo neljä osaa. Veeran työtä on esitelty laajasti lehdissä ja kirjoissa Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Jo muutaman vuoden ajan Veera on myös opettanut monissa eri tapahtumissa ja neulefestivaaleissa – lähinnä ulkomailla. Kaikki Veeran mallit löydät Ravelrysta. Hänen bloginsa on 100%rain.