Suunnittelijakaarti, osa 1

Kolmannen Sukka-Finlandian suunnittelijakaartissa on sopivasti ihan untuvikkoja, vähän kokeneita ja todellisia sukkajermuja. Erityisen hienoa on saada oman kylän Tiia Niemi Langanpäästäkiinni blogista mukaan suunnittelijoihin. Tiia on tuttu ja tarkka testineuloja, joka on ollut mukana monissa sukkakirjoissa testaamassa malleja. Hän on intohimoinen kirjoneuleiden ystävä. Tosin nyt juuri hän näyttää innostuneen myös ompelusta ja virkkauksesta.

Tiia Niemi

Uusia kasvoja ovat myös Niina Laitinen, Sari Nordlund ja Soile Pyhänniska.

Niina on supersuosittu

Niina Laitinen työllistää itsensä suunnittelemalla sukkia ja hän on saavuttanut vankan aseman neulesuunnittelijana. Harrastajien piirissä Laitisen sukat ovat jo käsite, ja hänen ohjeistaan on julkaistu useita menestyskirjoja: kaksi omaa ja kaksi yhteisteosta. Kolmas kirja Villasukkien uusi vuosi ilmestyy tammikuussa.

Sari neuloo työkseen ja vapaa-aikanaan

Toinen uusi tuttavuus on suunnittelija Sari Nordlund Knitwear designer, jonka pöydältä syntyy niin isompia kuin pienempiä neuleita. Hän suunnittelemiaan malleja on julkaistu niin ulkomaisissa kuin kotimaisissa neulelehdissä. Ainakin Sarin kanssa pidämme aikanaan yhteisen neuleillan hänen mallinsa ympärillä, sillä hän on Helsingistä.

Soile aka Neulova Narttu

Uusi kasvo Sukka-Finlandiassa on myös Soile Pyhänniska, joka neuloo, kehrää ja virkkaa niin talossa kuin puutarhassa. Soile tulee pohjoisesta ja hänet tunnetaan Neulova Narttu blogista. Hänen mallejaan on julkaistu niin neulehdistössä kuin Taito-järjestön julkaisuissa, taitavana briochin (=kaksivärinen patentti) opettajana eripuolilla maata. Soilella on pettämätön, iloinen värimaailma ja kivoja erilaisia pintoja, kuten kuplat ja unikkopellot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *