Seuraava Sukka-Finlandia -kisailu lähestyy. Ilmoittautuminen avautui tällä viikolla ja ensimmäinen ohje julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Kisa alkaa silloin perinteisesti ”lämmittelykierroksella”, eli ensimmäisen sukkaohjeen parissa voi viritellä puikkoja ennen varsinaista kilpailua. Ensimmäinen kilpailuohje julkaistaan loppiaisena.
Ennenkuin siirretään katse tulevaan ja ruvetaan malttamattomana odottamaan vuoden 2021 Sukka-Finlandiaa, niin edellinen kisa ansaitsee vielä hieman muistelua.

Sukkamalleja oli lämmittelymalleineen ja palautumiskierroksineen yhteensä kahdeksan.

Kilpailu lähti lämmittelykierrokselle Puikkomaisterinakin tunnetun Tiina Kaarelan suunnittelemalla kirjoneulemallilla Liekki. Mallin sai neuloa hauskasti käänteisin värein eli niin, että pohjaväri ja kuvioväri vaihtoivat paikkaa vasemman ja oikean jalan sukassa.

Varsinaisen kilpailun käynnisti Niina Laitisen kaunis palmikkosukka Ingrid, jossa kaavion tarkka seuraaminen oli tarpeen.

Kakkosetapilla neulottiin Tiia Niemen Ihana Valo -sukat, jossa monelle uutena asiana tuli intarsiakuvion neulominen suljetussa neuleessa.

Kolmosetapilla ihastuttiin Anna Mäkilän Valse Triste -kukkasukkaan, jossa päästiin opettelemaan mm. helmien pujottelua neuleeseen.

Neljäs malli oli Sari Norlundin mm. hienostuneeksi ja työlääksi kuvailtu Laura. Tämän etapin kohdalla osallistujat alkoivat pikkuhiljaa huomautella, että kierrettyjä silmukoita on tullut tehtyä jo aika paljon kisan aikana – nimittäin pieniä kahden silmukan palmikoita oli muodossa tai toisessa neljässä sukkaparissa peräkkäin, vaikka kaikki sukkaparit muuten olivatkin keskenään aivan erilaisia.

Viidennellä etapilla neulottiin kirjoneuletta Lumi Karmitsa Kattia kanssa -sukkien parissa. Nämä suloiset kissa-sukat otettiin vastaan ihastuneena ja kissafaneilta tuli kuulemma neulojille paljon tilauksia. 😀 Kirjoneuleen lisäksi päästiin opettelemaan silmukointia, sillä osa kissojen yksityiskohdista ”väritettiin” silmukoimalla kirjoneuleen päälle.

Viimeinen kilpailuetappi oli Soile Pyhäniskan suunnittelema Päivä Provencessa, jossa kirjoneuleen päälle tehtiin kukkakuviot perinteisellä eestiläisellä kirjomistekniikalla, roosimalla.

Varsinaisen kilpailun jälkeen julkaistiin vielä bonusmalli, Tiina Kuun suunnittelema Tuprava, jossa yksinkertainen pintaneule ja kirjoneule yhdistyivät tyylikkään pelkistetyksi kokonaisuudeksi. Malli sai kiitosta myös siitä, että siinä on useita kokovaihtoehtoja eri vahvuisille langoille.

Kilpailun voitosta oli kova taistelu tasaväkisen kärjen kesken. Voittajaksi selvisi Tiiheli ja kakkoseksi tuli edellisen vuoden voittaja Inkeri. Yksilökilpailun lisäksi kisattiin tuttuun tapaan joukkueina ja osaan malleista liittyi myös luova sarja.

Kisa päättyi kummallisissa merkeissä, kuten koko vuoden alkupuoli muutenkin; koronarajoitukset astuivat juuri voimaan ja siksi palkintojenjakotilaisuus jouduttiin siirtämään Instagram-liveen. Joitain rajoituksia lienee odotettavissa myös vuoden 2021 kilpailuun, mutta nyt osataan jo varautua ja toimia paremmin. Ja itse neulomiseenhan rajoitukset eivät onneksi vaikuta!
