Sadelmaknitsin Heidi

Etappi 2 suunnittelija on Heidi Alander Sadelmaknitsin takaa. Hän on myös uusi kasvo Sukka-Finlandiassa ja häneltä löytyy läjäpäin muita kivoja neulemalleja Ravelrystä.

Miten päädyit suunnittelemaan sukkia?

Oikeastaan samalla tavalla kuin muitakin neulejuttuja: vahingossa. Mieleen alkoi tulla ajatuksia ja ideoita, ja sitten vaan päätin toteuttaa niitä.


Heidin Aava sukat

Mitä sinulla on nyt puikolla ja mitä neulot mieluiten?

Puikoilla on aina ihan liikaa kaikkea, vaihtelen neulottavia juttuja ihan lennosta ja siksi toisinaan neuletöiden valmistuminen saattaa kestää aika kauan. Joskus mietin että voisi olla ihan kiinnostavaa tehdä yksi asia kerrallaan loppuun… Minulla on aktiivisia ja passiivisia keskeneräisiä. Aktiivisina on ainakin kolme sukkaa, muutama huivi, paita ja lisäksi mielessä on iso nippu uusia tulollaan. Ja passiivisista keskeneräisistä ei puhuta – ne horrostavat ja saattavat valmistua joskus, tai sitten eivät.

Mieluiten neulon ehkä huiveja. Rakastan ainaoikeaa ja simppeleitä pitsimalleja – tykkään yksinkertaisista asioista jotka ovat tasapainoisen ja levollisen näköisiä. Joskus voi kyllä irrotellakin, ryhtyä villiksi ja käväistä mukavuusalueen ulkopuolella.

Ensimmäinen muistosi neulomisesta?


Ekalla luokalla neulottiin kauluri. Se oli ihan kamalaa – lanka oli klassista kutittavaa lajia ja puikot painavat ja kilisevät. Ainaoikea sujui mainiosti, mutta sitten piti osata neuloa myös joustinneuletta… Oli kovin vaikeaa saada kaksi oikeaa ja kaksi nurjaa peräkkäin. Neuloin siis jotain joustinneuleen ja helmineuleen sekaista kaaosta, kunnes äiti tuli apuun ja siivosi jäljet. Lopputuloksena oli aika epämääräinen kapistus, käyttökelvoton mutta siitä huolimatta täynnä muistoja.

Miten intohimoinen neuloja olet?

No melko intohimoinen. Neulon kutakuinkin aina ja on aika orpo olo, jos ei ole neuletta mukana, mihin tahansa menenkin. Välillä tuntuu että maailmaa katsoo ja kuuntelee ruutukaavioiden ja lankojen läpi – kivanvärinen auto voi innostaa etsimään jonkun tietyn väristä lankaa, hauskannäköinen purkki keittiön hyllyllä tai omituinen varjo parvekkeella inspiroi piirtelemään uuden pitsikaavion, ja kaunis musiikki saa aikaan mielikuvia, jotka sitten muuttuvat vaikkapa huivimalliksi. Uusi neuleidea voi piileskellä minkä tahansa kulman takana!
Heidin suunnittelema etappi 2 sukat nimeltä Aave

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *