Romantiikkaa ja tuskanhikeä vitosetapilla

Sukka-Finlandia 2021 viidennen etapin sukkamalli oli Heidi Lindroosin suunnittelema Kaaso nro 1. Heidi kertoo alunperin suunnitelleensa kolmet pitsisukat ystävän häihin lahjaksi kolmelle kaasolle ja tämä malli on niistä ensimmäinen julkaistu.

Heidi Lindroosin omat alkuperäiset Kaaso nro 1 -sukat, jotka syntyivät lahjaksi kaasolle ystävän häihin.

Sukat aloitetaan varpaista varteen ja kantapää on sekoitus fleegle- ja timalasikantapäätä japanilaisin käännöksin lyhennetyillä kerroksilla. Mallin kaksi eriväristä pitsipaneelia neulotaan intarsiana ja sukan suu päätellään tubular bind off -tekniikalla. Kilpailun ennakkosuosikki Inkeri kuvailikin nauraen, että tässä mallissa oli käytössä niin monta haastavaa tekniikkaa, että tuli mieleen käsityökoulun lopputyö, jossa pitää todistaa kaikki taitonsa.

Anja Tannisen Kaaso nro 1 -sukat. On ollut ilo katsella, kuinka jotkut osallistujista ovat neulomisen lisäksi innostuneet myös valokuvaamaan ja stailaamaan kuvia erityisen kauniisti!

Lopuksi sukat sai vielä koristella koristekirjailuin. Tämä oli kilpailussa vapaaehtoinen lisähaaste, josta sai halutessaan bonuspisteitä. Aika monet innostuivat kirjailuita tekemään ja lopputulos oli todella näyttävä!

3llunen neuloi upeat Kaaso nro 1 -sukkansa Puffalan Sukka-Puffasta ja kertoo neuloneensa intarsia-tekniikalla ensimmäistä kertaa.

Etapin alussa aika monet tuskailivat intarsiaosuuden aloituksen kanssa ja joutuivat purkamaan kärjen useammin kuin kerran, ennenkuin neulominen alkoi sujua. Intarsian neulominen vaatii tekniikkaan liittyvän oivalluksen syttymisen, sen jälkeen tekeminen kyllä sujuu ihan yhtä joutuisasti kuin muillakin tekniikoilla.

Satuylamaki koki Kaaso nro 1 -mallin haasteelliseksi ja kertoo joutuneensa purkamaan sukkia muutamaankin kertaan, mutta näin upea sukkapari lopulta syntyi. Malli on kaunis ilman kirjailujakin.

Myös kantapää puhutti ja tuotti harmaita hiuksia osalle. Vitosetapin kantapäälle on aloitettu Ravelryssa oma keskusteluketjukin, johon kannattaa tutustua jos joku kohta kantapäässä tuntuu hankalalta; tosin tässäkin tapauksessa kirjaimellinen ohjeen luku ilman ennakko-oletuksia vie pitkälle!

Moni valitsi Kaasoihin romanttisen värityksen hääteeman ohjaamana, mutta muunlaisiakin nähtiin. Esimerkiksi toukosuokokkonen neuloi jouluiset sukat.

Kaikista haasteista huolimatta – tai ehkä osittain juuri niiden vuoksi – Kaaso nro 1 ihastutti ja innosti. Tarjosihan se kauniin lopputuloksen lisäksi myös tunteen itsensä voittamisesta ja uuden oppimisesta. Sukka-Finlandiaa parhaimmillaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *