Roihulla liikkeelle

Sukka-Finlandian nopeusneulontakilpailu starttasi loppiaisena, kun ensimmäisen etapin ohje kolahti osallistujien sähköposteihin klo 8.00 aamulla. Osa osallistujista makusteli ja vähän kauhistelikin haasteellisen oloista ohjetta hetkisen, osa taas laittoi heti puikot viuhumaan toden teolla. Mallin kauneudesta oltiin yhtä mieltä.

Outi Montosen omat Roihut on neulottu Handun perussukkalangasta.

Outi Montosen suunnittelemat Roihu-sukat aloitetaan varresta ja edetään usean eri palmikkokaavion ja fleegle-kantapään kautta kohti varpaita. Ohje vaatii huolellista lukemista ja kaaviot tarkkaa seuraamista.

Silmukoitapuikoilla neuloi Roihu-sukkien nimeen sopivasti tulisen oranssit Roihut. Lankana Louhittaren Luolan Väinämöinen.

Puikkojen lisäksi keskustelu kävi kuumana sosiaalisen median kanavilla loppiaispäivänä, kysyttiin ja annettiin neuvoja ja tsempattiin toisia. Yksi kisaaja kirjoitti Facebook-ryhmässä näin: ” Tää on musta niin tän kisan ihanuutta; Eka hakkaa päätä seinään, etten ikinä tajua ohjetta ja tuntuu ettei tuu mitään. Sitten vain, kun menee silmukka silmukalta alkaa ohje avautumaan, ja vaikka välillä purkaa itku kurkussa kun onkin tajunnut väärin. Lopulta kun toinen sukka alkaa olla valmis, se tunne on niin mielettömän hieno !”

Anja Tannisen herkullisen vihreissä sukissa lankana NinYarnin Lowlands.

Kaksi ensimmäistä sukkaparia valmistui saman vuorokauden puolella; toissa vuoden voittaja Inkeri sai sukkansa valmiiksi klo 23.02 ja Lyyra klo 23.32. Tinke1976 tuli kolmoseksi saaden sukat valmiiksi klo 02.27. On ne vaan hurjia!

Luonto tarjoaa tänä vuonna upeat olosuhteet ykkösetapin kuvaamiseen. Tässä nimimerkin tilkkuja_ja_lankaa hempeät Roihut lumen keskellä.

Näin saatiin siis kisa käyntiin. Nopeuskilpailuun osallistuvilla on aikaa neuloa ykkösetapin sukkia 16.1 saakka, jolloin alkaa etappi 2.

Tervetuloa muuten tänään klo 15 neulomaan Roihuja (tai jotain muuta) yhdessä Zoomiin! Linkki tapahtumaan löytyy Sukka-Finlandian FB-ryhmästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *