Linnan portilla

Sukka-Finlandia 2021 kilpailun kuudennelta eli viimeiseltä kisaetapilta paljastui Anna Mäkilän suunnittelema malli Linnan portilla. Se oli varpaista aloitettava kirjoneulemalli, jossa neulottiin neljällä eri värillä mutta vain kahdella langalla kerrallaan. Valmistuneissa sukissa on jälleen kerran toinen toistaan upeampia väriyhdistelmiä.

Anna Mäkilä on suunnittelijana Sukka-Finlandian konkari; hän on ollut mukana joka vuosi kun kilpailu on järjestetty. Ensimmäisen Sukka-Finlandian kautta Anna löydettin suunnittelijana ja seuraavana vuonna hän julkaisikin ensimmäisen neulekirjansa, Katse kantapäihin. Hänen mallejaan on ilmestynyt myös kokoelmakirjoissa, uusimpana Suuri suomalainen toivesukkakirja 3 – Pitkät sukat, jossa yksi Annan kolmesta mallista on pidempi versio ensimmäisen Sukka-Finlandian Andante festivo -sukista, polvisukkaversiona nimeltään Andante festivo encore.

Linnan portilla mallin kaunis pisarakantapää tuotti useille kisaajalle vaikeuksia ja jotkut kertoivat joutuneensa tekemään useampia purkamis- ja uudelleenyrityskertoja. Vaikka kantapäässä ei sinänsä mitään kauhean uutta ja erikoista ole, niin sitä neuloessa piti muistaa monta eri asiaa samanaikaisesti. Oman haasteensa toi kirjoneuleen neulominen työn nurjalla puolella. Sitä suurempi ilo, kun haasteellisen urakan sai lopulta onnistumaan!

Monelle uutena tuli myös tubular Bind off -päättelytekniikka.

Kaikenkaikkiaan upeita sukkia saatiin maaliin tällä niinkuin muillakin etapeilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *