Lankalaatikollinen sukkia

Komea rivistö

Raverlyn Lankalaatikko on rento ja aktiivinen foorumi, jossa höpötellään neulomisesta, langoista ja välillä harrastuksen sivustakin. Tämän lisäksi Lankalaatikossa tietenkin myös kisataan yhdessä. Viime kesän Tour-de-Sockiin Lankalaatikon joukkueet osallistuivat Suomi 100-teemalla, jolla oli luonnollista jatkaa myös Sukka-Finlandiaan.

Lämmittelysukat, Keväällä kerran, suunnittelija Lumi Karmitsa

Joukkueita on yhteensä seitsemän, ja Raverlyssä sekä Sukka-Finlandian kisa-alueella useimmat niiden jäsenistä tunnistaa neuleaiheisesta Suomi-emojiin pohjautuvasta kuvasta, joissa langan (ja pikkareiden) väri vaihtuu joukkueen mukaan. Suomi 100-viittaus löytyy myös joukkueiden nimistä, joissa ”100” viittaa erilaisiin mitta-asteikkoihin. Kisaamisen kannalta mieleen kannattaa painaa erityisesti kärkikahinoissa puikkojaan suihkiva ryhmän edustusjoukkue, 100 km/h.

Kaikki etapit

Juuri neljännen etapin alla nelisenkymmentä ryhmän kisaajaa ja kannattajaa kokoontui yhteiseen Sukka-Finlandia tapaamiseen Helsinkiin. Tapaamisessa koottiin yhteispotrettiin neulotut Sukka-Finlandia sukat. Etukäteen rimakauhua aiheutti ainoastaan ”Apua, mä olen jo käyttänyt näitä tosi paljon, kehtaanko tuoda nämä näytille” – mutta sukathan on tehty käyttöä varten. Mukana oli ilahduttava kattaus kisan malleista, mysteeri- ja lämmittelysukka mukaan lukien. Seinän ihastelijat totesivatkin että mikään väri tai malli ei tuntunut dominoivan. Sympatiapisteet sai rohkeasti mukaan tuotu keskeneräinen In Memoriam-sukka. ”Miksen mä älynnyt tuoda mun keskeneräistä”, kuultiin useasta suusta.

Etappi 1, In memoriam, TiinaKuu

Tapaamisessa juteltiin kisan lempparimalleista, miksi jotain on neulottu tai jäänyt neulomatta, värivalinnoista, ja tietenkin myös spekuloitiin seuraavana päivänä koittanutta neljättä etappia. Tunnustettakoon, että jokunen strategiakeskustelu saatettiin myös käydä.

Teksti ja kuvat: miiahum, Lankalaatikko 100°F (oranssi joukkue)

One Reply to “Lankalaatikollinen sukkia”

  1. Aivan mahtavan paljon sukkia, ja miiä meininki teillä on ollut! Tsemppiä kaikille Lankalaatikkolaisille loppuetapeille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *