Lankalaatikollinen sukkia, osa 2

Muistatteko viime vuonna Suomi 100-hengessä menestyksekkäästi kisanneet Lankalaatikon joukkueet? Tänä vuonna he ovat mukana kahta joukkuetta vahvempina, eli kaikkiaan yhdeksän joukkueen voimin. Viime vuonna Lankalaatikon kilpailijat tunnettiin myös ”pikkarijoukkueina”, Suomi-emojiin pohjautuneiden Ravatar-tunnusten ansiosta. Tänä vuonna jalkaan on vedetty hiihtohousut, ja joukkuenimistä voi tunnistaa suomalaisia hiihtolegendoja Siireistä Kristoihin. Toki Finlandia-hiihtoon (kaikki etapit) osallistuvien kisaajien lisäksi mukaan mahtuu myös sprinttereitä (osa etapeista), sekä kisaturisteja, jotka ovat jääneet mehuteltan nurkille pyörimään ja kannustamaan tosissaan sivakoivia.

Keskellä Impromptu sukkien suunnittelija Anna Mäkilän omat sukat

Viime vuotiseen tapaan juuri neljännen etapin alla nelisenkymmentä ryhmän kisaajaa ja kannattajaa kokoontuivat yhteiseen Sukka-Finlandia tapaamiseen Helsinkiin hiomaan strategioitaan. Tapaamisessa koottiin myös siihen mennessä neulotut sukat yhteispotrettiin. Ja komea rivistöhän niitä oli taas kertynyt, mukana myös muutama yksittäiskappale ja keskeneräinen neulos, sekä jo käytettyjä pareja. Tämän vuoden spesialiteettina rivistössä nähtiin mukana Impromptu-sukkien suunnittelijan, Anna Mäkilän, omat mallisukat. Kokonaisuudessaan sukkien värimaailman arvioitiin tänä vuonna olleen jonkin verran maltillisempi kuin edellisenä vuonna, ja varsinaisten irtiottojen arvailtiin mahdollisesti tapahtuvan viimeisillä etapeilla.

Upeat rivit kisasukkia

Kisastrategian ja tulevien etappien spekuloinnin lisäksi keskusteluissa nousivat esiin millä perusteilla sukkia suunnitellaan ja neulotaan, ja lounaspöydässä pohdittiin mm. sukkien taiteellista vaikutusta suhteessa sukkien käytettävyyteen. Kisaaminen tuntui lisäävän motivaatiota sukkien loppuun asti neulomiseen. Tämän riskiksi puolestaan tunnistettiin se, että jos ei sukkia saa valmiiksi etapin aikataulussa, ne saattavat helposti jäädä parittomiksi tai ufoutumaan.

Keskeneräinen kärki ikäänkuin haukkoo henkeään

Jotkut tunnistivat neulovansa haastavampia sukkia ainoastaan kisoissa, ja menevänsä muun vuoden pertsalla. Puheissa nousikin esiin uuden oppiminen yhtenä tärkeänä tekijänä kisoihin osallistumiselle, vaikkei nopeudessa kilpailisikaan. Alkuun haastavilta tuntuneista sukista oli tullut monille niitä omia lempparisukkia. Kisoista on noussut myös suosikkimalleja, joita on neulottu vasta kisojen jälkeen. Näistä esimerkkinä miittiin osallistujien jaloissa nähtiin pari eri versiota Sukka-Finlandiastakin tutun suunnittelijan, Tiina Kuun, Tour de Sockille suunnittelemista Kanteletar-sukista.

Toiset sukat oikealta ovat Tiina Kuun Elämän virta, joilla aloitimme lämmittelyn

Kaiken kaikkiaan miitissä riitti puheensorinaa niin sukista kuin sukkien vierestäkin. Tarkemmat taktiikkapuheet jääkööt paljastamatta, mutta Lankalaatikon kisaajia on nähty kärkikahinoissa mukana tänäkin vuonna, joten menestystä on syytä odottaa maalilinjaa lähestyttäessä.

Teksti ja kuvat: miiahum, Lankalaatikon Marjot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *