Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä Sukka-Finlandia on?

Sukka-Finlandia on neulomiskilpailu, jossa kilvoitellaan nopeudessa ja taidossa. Kilpailijat saavat osallistumismaksua (18 €) vastaan kahdeksan ennen julkaisematonta neuleohjetta. Suunnittelijat esitellään tässä.

Neuleohjeet julkaistaan sähköisesti noin kahden viikon välein vain kilpailijoille tarkoitetulla suomenkielisellä kilpailualueella. Ohjeet jaetaan vain verkossa ja koko kilpailu käydään siten, että kilpailijat lähettävät kuvat neulomistaan sukista. Miten kuvat kuvataan, kerrotaan neuleohjeissa.

Miten kilpailuun ilmoittaudutaan?

Kilpailuun ilmoittaudutaan maksamalla Lentävän Lapasen verkkokaupassa osallistumismaksu. Verkkokaupassa on eri maksutapoja. Sähköpostiosoitteesi tärkeä, että saamme sinut mukaan kilpailuun! Saat noin vuorokauden sisällä vahvistuksen ilmoittautumisesta sähköpostiisi.

Mitä tarkoittaa rekisteröityminen?

Ilmoittautumisen ja maksamisen jälkeen osallistujan pitää rekisteröityä kilpailualueelle, joka on suljettu foorumi kilpailijoille. Osallistuja saa ohjeet rekisteröitymiseen sähköpostitse, kun kilpailualue on valmis (viimeistään tammikuun alussa).

Pitääkö osata englantia?

Ei. Kilpailualue on suomenkielinen ja ohjeet julksistaan suomeksi.

Asun ulkomailla, voinko osallistua?

Kyllä, jos osaat suomea!

Kuka voittaa?

Nopeuskilpailussa sijoituksen ratkaisee se, kuka neuloo tarkasti annetun ohjeen mukaan tehdyt sukat nopeimmin. Sukat pitää siis neuloa ohjeen mukaan, jotta nopeutta voidaan verrata. Maaliin tullaan, kun määrätyt kuvat on lisätty kilpailualueelle. Kilpailulla on pistetaulukko: jokaisesta hyväksytystä sukkaparista saa pisteitä sen mukaan, kuinka nopeasti ne on neulonut. Lisäpisteitä voi saada sponsorilankojen käytöstä.

Palkinnot?

Yhteistyökumppanimme lahjoittavat palkinnot. Palkinnot ovat lankaa, tarvikkeita ja lahjakortteja. Julkistamme palkinnot heti kun ne ovat tarkasti selvillä.

Milloin kilpailu käydään?

Kilpailu alkaa lämmittelyllä joulukuussa. Sen jälkeen Loppiaisesta eteenpäin julkaistaan kuusi etappia, siis kahden viikon aikana neulottavien sukkien ohjeet. Kullakin etapilla on alkamis- (startti) ja päättymispäivä (maalilinja), joka ilmoitetaan kilpailualueella. Määräaikana neulotuista sukista saa pisteitä.

En halua kilpailla nopeudessa, voinko osallistua?

Toki! Voit tulla mukaan vaikket haluaisikaan kilpailla. Teet hyvää ja saat ohjeet itsellesi. Voit kannustaa muita ja olla mukana yhteisössä.

Millaisilla langoilla sukat neulotaan?

Sukat neulotaan mallista riippuen joko ohuella (100 g on noin 400 m) tai paksummalla (100 g = noin 300 m) langalla. Sponsorikaupoillamme on laajat valikoimat näitä lankoja ja he antavat osallistujille alennuksia kilpailulangoista. Voit itse valita langat, joita käytät, kunhan noudatat ohjetta ja sukat ovat käyttökelpoiset (ei nuken sukat eikä jättiläisen).

Voinko kerätä joukkueen?

Ilman muuta, yhdessä on hauskempaa! Joukkue voi olla virtuaalinen tai sellainen, joka kokoontuu yhteen vaikkapa lankakaupassa. Joukkue voi olla vaikka työpaikkajoukkue. Joukkueessa voi olla kuusi jäsentä. Joukkueen jäsenet osallistuvat yksilöinä ja heidän hankkimat pisteet lasketaan yhteen joukkueen pisteiksi.

Mihin osallistumismaksut menevät?

Kilpailun tulos (osallistumismaksut miinus kulut) menee hyväntekeväisyyteen, jonka kohde julkaistaan piakkoin. Hyväntekeväisyypottia voi kartuttaa myös myymällä kilpailusukat ja lahjoittamalla siitä saadun summan.

Haluan kysyä lisää, miten?

Jätä kommentti tai lähetä sähköpostia: info@sukkafinlandia.fi