Kilpailun säännöt

OSALLISTUMINEN
1. Kisaan ilmoittaudutaan maksamalla osallistumismaksu Lentävän Lapasen verkkokaupan kautta 18 eur kisan loppuun mennessä 20.3.2019.
2.  Sukat neulotaan käsin määräajassa kulloisenkin
etapin aikana, etappi päättyy seuraavan alkaessa.
3.  Sukkien pitää olla käyttökelpoiset eli mahtua ihmisen jalkaan aiheuttamatta kuoliota.
4.  Osallistuja voi itse valita mieleisensä langat ja puikot.

NOPEUSKISA
Pisteitä jaetaan nopeuden perusteella. Sukat tulee neuloa ohjeen ja mallikohtaisten vaatimusten mukaisesti. Mahdolliset sallitut muokkaukset ilmoitetaan mallikohtaisesti. Kilpailijan tulee lähettää vaaditut kuvat sukistaan osoitteeseen maali@sukkafinlandia.fi ja halutessaan ladata kuvat myös Ravelryyn sukka-finlandiaryhmän kulloisenkin etapin kohdalle. Kilpailija voi kisata joko etappikohtaisesta tai koko kisan voitosta. Voittaja on se, joka neuloo nopeimmin vaatimusten mukaiset sukat. Maaliintulojärjestys selviää sähköpostien tulojärjestyksestä. Maaliintulojärjestys (sija) muunnetaan pisteiksi oheisen pistetaulukon mukaan.

Koko kisan voittaja on kilpailija, joka kaikkien kuuden etapin aikana kerää eniten pisteitä kutomistaan sukkapareista. Kisan aikana tulee siis neuloa valmiiksi kuusi sukkaparia + lämmittelysukka eli kaikkiaan seitsemän sukkaparia.

Tasapelitilanteessa lasketaan keskimääräinen sijoitus kuudessa etapissa, joista paremmin sijoittunut valitaan voittajaksi. Jos tilanne edelleen on tasan, voittajia on enemmän kuin yksi.

JOUKKUEKILPAILU
Joukkueessa voi olla enintään kuusi jäsentä. Joukkueen tulee ilmoittaa kilpailun järjestäjille joukkueensa nimi ja kokoonpano (rekisteröityneet nimimerkit) kilpailualueella sille varatussa viestiketjussa.
Joukkueen jäsenten hankkimat henkilökohtaiset pisteet lasketaan yhteen lukuun ottamatta joukkueen huonoimman sijoituksen saaneen kilpailijan pisteitä.

Eniten pisteitä kerännyt joukkue on joukkuekilvan voittaja.

KÄYTTÖOIKEUDET
Kilpailija luovuttaa kilpailualueelle lähetettyjen kuvien käyttöoikeuden kilpailun järjestäjälle Sukka-Finlandian markkinointiin ja tiedottamiseen. Muutoin kuvien kaikki oikeudet jäävät kuvaajalle. Jos kuvassa on vesileima, tekstin fontin tulee olla Arial ja sen leveys saa olla maksimissaan 1/3 kuvan leveydestä. Tekstin värin tulee olla valkoinen, harmaa tai musta.

YLIMÄÄRÄISET SPONSORIPISTEET
Osallistuja voi saada ylimääräisen sponsoripisteen, kun sponsorilankaa käytetään mallikohtaisten vaatimusten mukaisesti. Sponsoripisteet lasketaan mukaan vain joukkuekisassa. Pisteen saanti edellyttää, että kilpailijan kuvassa lanka ja vyöte ovat selvästi näkyvissä.

PROTESTI
Protestit tulee tehdä omalla nimellä ja selkeästi perustellen vuorokauden kuluessa kuvien julkaisusta osoitteeseen maali@sukkafinlandia.fi .  Järjestäjän nimeämä protestilautakunta käsittelee ne yhdessä suunnittelijan kanssa.

OPITAAN UUTTA, TEHDÄÄN HYVÄÄ, PIDETÄÄN HAUSKAA
– eikä moitita kenenkään sukkia.